O nama

Svježi i zdravi domaći poljoprivredni proizvodi sa sjevera ! Vašom narudžbom preko portala sjever.me kupujete domaće proizvode, tako podržavate i jačate mala poljoprivredna gazdinstva i ekonomiju Crne Gore! Sjever.me je domaća web plaftorma kreirana u okviru istoimenog projekta koji sprovodi Sjever.me d.o.o.

PODRŽITE EKONOMIJU CRNE GORE

Kupovinom domaćih poljoprivrednih proizvoda jačamo našu ekonomiju, podržavamo poljoprivrednike i utičemo na smanjenje uvoza hrane.

KVALITET NAM JE NA PRVOM MJESTU

Svi naručeni proizvodi od poljoprivrednika do Vas nijesu stariji od 24 sata. Svaki poljoprivredni proizvođač garantuje kvalitet svojih proizvoda.

UVIJEK DOSTUPNI
ZA VAS

Kupcima smo dostupni svakog dana od 08h do 17h. Zajednički rješavamo sva logistička pitanja putem telefona 069/224-056 ili e-maila: sjever.me@gmail.com

KUPUJTE DOMAĆE!

NVO “Multimedijal Montenegro MNE” je od svog osnivanja među prioritetima djelovanja definisala razvoj poljoprivrede kao jedan od najvećih i najperspektivnijih resursa sjevera Crne Gore. Dugoročnim istraživanjem i djelovanjem u ovoj oblasti definisali smo projektnu ideju koja se odnosi na kreiranje domaće web platforme, koja je na naše zadovoljstvo naišla na podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. Projekat je trajao do aprila 2021. godine, a u novembru 2021. godine je registrovana firma Sjever.me d.o.o. Projektom je kreirana domaća web platforma www.sjever.me preko koje je omogućena besplatna promocija i distribucija poljoprivrednih proizvoda sa sjevera, kao i edukacija uključenih poljoprivrednika o plasiranju zdravih, domaćih poljoprivrednih proizvoda kroz internet promociju, brendiranje i besplatnu distribuciju na teritoriji Crne Gore. Sve analize koje su sprovedene u prethodnom periodu pokazale su da postoji veliki broj kvalitetnih poljoprivrednika na sjeveru koji se bave tradicionalnom i organskom proizvodnjom, ali da je glavni nedostatak niska svijest u dijelu distribucije proizvoda i njihovog brendiranja. Stoga je istakao da je važno raditi na podizanju kvaliteta proizvoda s jedne strane, ali i dobijanju geografske oznake, porijekla, brendiranja i slično. Ovim projektom omogućili smo manjim poljoprivrednim proizvođačima da na domaćem tržištu plasiraju svoje proizvode upotrebom savremenih internet tehnologija. Svjesni smo da sjever ne koristi svoje kapacitete u punoj snazi i ne pokazuje svoje ljepote u onolikoj mjeri u kolikoj ih posjeduje dijelom i zbog problema koji se tiču nedovoljnog poznavanja tržišnih prilika i kanala distribucije, marketinga, brendinga manjih poljoprivrednih proizvođača sa sjevera, a koje naša organizacija pokušava da riješi ovim projektom.

Crna Gora se suočava sa kako sa eksternim, tako sa internim migracijama i trendom napuštanja sela, pogotovo od strane mlađe populacije koja nema motivacije da se bavi poljoprivredom, tako da bismo na ovaj način prije svega ekonomski osnažili manje poljoprivredne proizvođače, odnosno potrebno im je obezbjediti siguran plasman njihovih poljoprivrednih proizvoda, a da su prije toga usklađeni sa zakonom i pravilnicima, registrovani u sistemu oznaka geografskog porijekla, i kvaliteta i na taj način i kroz uključivanje mladih i kreativnih ljudi utičemo na nepovoljan trend napuštanja svojih poljoprivrednih gazdinstava i odlazak u urbane sredine. Projektom Domaća Web Platforma želimo da napravimo promjenu, ono što je realnost današnjeg života je sve veća potreba građana za zdravom ishranom, a sve manje vremena da joj se i posvetimo.

Danas zbog turbulentnog i ubrzanog načina života sve manji broj građana i građanki ima vremena da posjećuje pijace ili da kupuje direktno od poljoprivrednih proizvođača. Svjedoci smo negativnih primjera u vezi sa kvalitetom i bezbjednosti hrane koju konzumiramo i sa kojim se suočava sve više država, pa i sama EU, poput primjera da piletina iz Brazila biva loša po zdravlje ljudi, odsjecanje trulog dijela mesa u Poljskoj i slično. Apsolutno raste svijest o načinima proizvodje, bezbjednosti hrane, higijenskim uslovima u kojima se dešavaju ti procesi, kao i GMO modifikovanom voću i povrću koje nam je svakodnevno plasirano u marketima, i to šalje jasnu poruku da je važno kupovati meso, mlijeko, voće i povrće od manjih poljoprivrednih proizvođača koji se bave tradicionalnom proizvodnjom, akoja se i dalje praktikuje kod nas u sjevernom regionu.

Ukoliko prepoznajete korisnost ovog projekta, bavite se poljoprivredom i organskom proizvodnjom i potrebna vam je pomoć kako biste unaprijedili, osnažili, modernizovali i plasirali vaše proizvode na tržište pozivamo vas da se pridružite projektu i zajedno napredujemo! Kontaktirajte nas putem sljedećih mail-ova: sjever.me@gmail.com ili nvommne@gmail.com

Naš projektni tim je dostupan svakoga dana za komunikaciju sa kupcima i proizvođačima.