But teleći svježi – Livadski 500gr

8.90

Domaći teleći but meso iz ekološkog uzgoja. Teleći but se za tren može pretvoriti u ukusno pečenje, šnicle, medaljone…

Категорије: , , ,

Опис

But teleći svježi – Livadski 500gr

Meki odrezak telećeg mesa, sa blagom aromom i vrlo pogodan za termičku obradu. Potiče od domaćih goveda napasanim u divljim i zdravim predjelima Crne Gore, koji su uhranjeni najkvalitetnijim travnim nutritijentima, što daje garantovan kvalitet po pitanju ukusa i zdravlja. Kvalitet mesa zavisi od sorte, pola, starosti, načina tova, vrsta hrane i načina klanja. Telećem mesu nakon klanja je potrebno svega nekoliko dana da sazri. Teleće meso, nakon klanja, ostaje u koži koja se skida u samoj mesari, pre prodaje. Tele se raseče na dve polovine i sa njih se odvoji prednja i zadnja noga u celini, a preostali deo se raseče u vrat, kare, bubrežnjak i prsa sa potrbušinom (to je prva četvrt). U drugu četvrt se ubraja: bubrežnjak, potrbušnica i but. Zadnja noga predstavlja but, a njegovi delovi su: frikado, šol, velika ruža, mala ruža i kolenica.

But teleći svježi – Livadski 500gr

Teleće meso preferiraju osobe koje su zaluđene fitnesom, kao i ljubitelji zdrave ishrane, zbog toga što ima umeren sadržaj masnoće i veoma je bogato vitaminom B12. Meso uhranjenog teleta je svetloružičasto ili žućkasto-crvenkasto, dosta mekano, elastično i bez masnog tkiva. Bubrezi su mu uvek obloženi lojem. Smatra se kao najbolje od svih mesa. Lako je svarljivo i pored toga što sadrži dosta proteina. Ako vam se ne eks­pe­ri­men­ti­še pre­te­ra­no u pri­pre­mi me­sa, naj­bo­lji iz­bor su re­cep­ti s te­le­ćim bu­tom. Ra­zno­li­ki na­či­ni pri­pre­me da­ju mo­guć­nost raz­li­či­te in­ter­pre­ta­ci­je ovog de­li­kat­nog i uku­snog me­sa. Ljubitelji mesa uživaju u raznim ukusima, različitim vrstama mesa, kombinacijama sa slasnim sosevima, spremljenim na različite načine. Njihov dan ne može da prođe bez kvalitetnog obroka, koji sadrži meso pripremljeno na najbolji način. Ljubitelji mesa i te kako dobro razlikuju meso i znaju da ga prepoznaju na prvi zalogaj, razaznaju ga po mirisu i teksturi.

TELEĆI BUT,Način čuvanja: čuvati na temperaturi do 7 stepeni,Rok trajanja: 7 dana,Deklaracija / sirovinski sastav: teleće meso I kategorije.

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „But teleći svježi – Livadski 500gr“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *