Ćevapi – Planinski 500gr

4.80

Ćevapi napravljeni od domaće visokokvalitetne teletine uz brižljivo kombinaciju začina, ukusi koji će dotaći sva vasa čula.

Категорије: , , ,

Опис

Ćevapi – Planinski 500gr

Ćevapi ili ćevapčići ako volite da im tepate, isti naziv ali sa toliko različitih recepata da im se ne zna broj, a svaka varijanta recepta je “ona prava”. U nekim verzijama ćevapa dodaju se beli ili crni luk, crvena suva tucana ili mlevena slatka ili ljuta paprika. Neki dodaju čak i ulje, a neki dodaju i sodu bikarbonu Jedino što se manje ili više svi slažu je da za prave, dobre ćevape mora biti dodat određen procenat masnoće. Masnog mesa, slanine ili loja. Taj procenat se u zavisnosti od recepta kreće od 15 do 20%. Osim nabrojanih varijanti, svaka kuća, kafana, ćevabdžinica ili restoran imaju svoj najbolji recept za ćevape. Sigurni smo da u svakom gradu postoji neko kultno mesto gde se peku najbolji ćevapi.

Ćevapi se prave od mlevenog mesa, a najbitniji sastojak je juneće meso, u koju se dodaju ostale vrste, poput jagnjetine, ovčetine ili svinjetine. Ipak, postoje mišljenja da svinjsko meso nikako ne treba da se koristi za pripremu ovog jela. Jasno je da ovo zavisi od konkretnog podneblja, i zato zapravo nema pravila – svako pravi ćevape na svoj način. Svaki majstor čuva recept kao tajnu, a postoje i određene razlike u zavisnosti od toga ko ih pravi. Ipak, oko nekih stvari postoji saglasnost, a Agropapuk vam otkriva magiju ukusa koju donosi ovo neverovatno jelo. Za pripremu savršenih ćevapa potrebno vam je mleveno sveže meso. Idealno bi bilo da imate 400 g junetine, 400 g ovčetine i 200 g svinjskog mesa.

 

Ćevapi – Planinski 500gr

ĆEVAPI,Način čuvanja: čuvati na temperaturi od 0 do 4 stepena,Rok trajanja: 72 h od momenta mljevenja / 3 dana,Deklaracija / sirovinski sastav: juneće meso II kategorije, voda, kuhinjska so, regulator kisjelosti,E-325, soda, začin C, pojačivač arome, crni luk, bijeli luk, brašno, aleva paprika. Sadržaj ukupnih proteina minimum 12%.

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Ćevapi – Planinski 500gr“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *