Cijeđeni sok od jabuke – Akovski 1L

6.90

Категорије: ,

Опис

Cijeđeni sok od jabuke – Akovski 1L

Prirodni sok od jabuka se smatra jednim od najzdravijih domaćih napitaka na svijetu. Bogatim vitaminima idealan za osvježenje u svakoj prilici. Dobija se cijeđenjem najfinijih plodova domaćih sorti jabuka, koje rađaju na voćnjacima širom sjevera Crne Gore. Koje sa pravom nose epitet domaćih I zdravih proizvoda. Veoma je važan za zdravlje cjelokupnog organizma I imuni sistem. Jabuke od kojih nastaje ovaj sočni nektar uzgajaju se u organskim uslovima, bez tretiranja štetnim hemikalijama, što ovom soku daje posebnu težinu u pogledu kvalitetea, ukusa I zdravlja. Jabuka je rod drvenastih biljaka iz porodice Rosaceae kao i ime za njihov plod (naučno ime ploda je pomum). Postoji između 25 i 50 vrsta u ovom rodu i preko 7500 kultivara domaće jabuke. Domaća jabuka je listopadno drvo visine i do 12 m, sa gustom krošnjom. Listovi su naspramno raspoređeni, ovalni sa izraženim vrhom i nazubljenom ivicom.

Cvjetovi su bijele boje (početkom cvjetanja rozikasti), sa 5 kruničnih i 5 čašičnih listića. Plod sazrijeva krajem ljeta i tokom jeseni. Postoji nekoliko sorti domaćih jabuka kao što su petrovače, delišes, domaće kožare i ostale. Koje po ukusu stoje neuporedivo ispred jabuka koji se ne proizvode organski u supermarketima. Sok od jabuke je odličan izbor za sve generacije. Preporučuje se bebama, omladini i starijoj populaciji, radi očuvanja zdravlja i dobre prevencije. Osim toga zdrav napitak od jabuke sve češće se upotrebljava za liječenje najtežih, pa čak i malignih oboljenja. On je prijatnog slatkastog ukusa, te je prava riznica zdravih i hranjivih vitamina, minerala, alfa i beta karotena. Svi su nam oni veoma značajni za očuvanje zdravlja srca i krvnih sudova, crijeva i probave, mišića, nervnog sistema, očiju i vida.

Cijeđeni sok od jabuke – Akovski 1L

Preporuka je da iscijeđene sokove treba dodatno procijediti kako bi odstranili celuloznu kašu koja će u protivnom opteretiti naše organe za varenje. Ako su sokovi ispravno iscijeđeni i procijeđeni, tijelo će ih i iskoristiti u roku od 10-tak minuta dok bi se sok u formi kaše vario nešto duže. Ne zaboravite da vlaknaste materije u kaši više opterećuju sistem za varenje od konzumacije istih u cijeloj biljci. Za proces varenja hrane troši se energija koja se uzima iz iste te hrane koja se vari. Kod pravilno pripremljenih sokova organizam skoro bez ikakve potrošnje energije usvaja nutrijente tako da je unesena energija kompletno na raspolaganju organizmu.

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Cijeđeni sok od jabuke – Akovski 1L“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *