Domaća rakija Kruška 1l Brdovača PREMIUM

16.90

Opis

Domaća rakija Kruška 1l Brdovača PREMIUM

Slatki i kvalitetni plodovi krušaka zaduženi su za nastanak ove domaće prepečenice, koja se odlikuje slatkastom aromom, i intezivnijom jačinom, i predstavlja manje zastupljenu rakiju na prostorima Crne Gore, ali je to ne čini manje kvelitetnom, naprotiv, izutetno je cijenjena kako u pitanju ukusa, tako i po svom ljekovitom svosjtvu. Podržimo domaće proizvođače, i kupujmo domaće proizvode.

Ovaj proizvod nastao je sabiranjem I vrenjem najkvalitetnijih domaćih krušaka koje rastu na sjeveru Crne Gore. Postoji nekoliko hiljada vrsta krušaka a svaka je vrsta drugačijeg oblika, boje, veličine i ukusa. Razne sorte su dostupne tokom čitave godine, iako im je prava sezona od sredine augusta pa do kraja oktobra.

Domaća rakija Kruška 1l Brdovača PREMIUM

Plodovi krušaka su bogati mineralima: kalijem, fosforom, kalcijem, magnezijem, gvožđem i brojnim mikroelementima. Ima izuzetno mnogo vitamina, posebno vitamina A i C, većinu vitamina iz grupe B i D. Zanimljivo je takođe da kruška sadrži više pektina od jabuke. Odličan je izvor dijetalnih vlakana koja ljekovito deluju na probavni, a zatim i na kardiovaskularni sistem.

RECEPT ZA RAKIJU OD KRUŠAKA

Zrele i zdrave kruške se isijeku što sitnije ili samelju ili zgnječe što sitnije i stave u bure da provre. Ako ima zelenih staviti ih u gajbu da sazre pa ih onda staviti u bure.

Tokom sječenja, mljevenja ili gnječenja se dodaje šećer do 5%. Bure se ne puni potpuno već se ostavi mjesta da ne prekipi kad vri. Može se mešati tokom vrenja.Bure se ovlaž poklopi da ne ulaze mušice. Vrenje je gotovo kad se izmjeri 0% šećera ili kad se udahom kroz nos iznad površine komine ne osjeti oštar neizdrživi miris koji se osjećao tokom vrenja (u početku oprezno mirisati). Kad je gotovo vrenje hermetčki se zatvori bure i ne otvara se do pečenja rakije. Rakija se peče kad se ukaže prilika (može da prođe do dva mjeseca ili u proljeće)

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Domaća rakija Kruška 1l Brdovača PREMIUM“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *