Domaći liker od maline PREMIUM 750ml

14.90

Opis

Domaći liker od maline PREMIUM 750ml

Liker od domaćih malina na našoj platform proizvodi se od najbolje sorte domaćih malina, koje rastu na sjeveru Crne Gore, I spade u autentično domaći crnogorski proizvod, izuzetnog ukusa I kvaliteta. Proizvodi se na manjim domaćim gazdinstvima, gdje se velika pažnja posvećuje kvalitetnom I organskom načinu proizvodnje.

Likers, ili nekih drugih izvora ukusa. Riječ liker potiče od latinske riječi liquifacere što znači otopiti, a misli se na otapanje tvari koje likeru daju ukus. Likeri su većinom izuzetno slatki, te imaju visok postotak alkohola (između 15% i 40%), što ih ubraja u kategoriju žestokih alkoholnih pića. Mnogobrojne su blagotvorne karakteristike maline. Svakako su najzdravije kada su tek ubrane, svježe, ali i kao sastojak napitaka ili jela izuzetno mogu biti lekovite.

Domaći liker od maline PREMIUM 750ml

Tradicionalanan su prirodni lijek, ali i preventiva. Bogate su vitaminima C, B i A i vrlo korisne kod avitaminoze. Narodna medicina koristi ih za ublažavanje reumatskih bolova, kod problema sa jetrom, želucem i mokraćnim putevima. One regulišu nivo šećera u krvi i holesterola, podstiču metabolizam i rad crijieva. Takođe, smatra se da mogu pomoći u prevenciji tumora jer sadrže pogodne antioksidanse i enzime. Pripremite lako ovaj liker od malina! Recept broji svega 3 sastojka. Odaberite svježe maline, zdrave i zrele u pravom trenutku. Proberite ih i eliminišite one oštećene ili nezrele. Potrebno vam je: 1 i po kilogram malina, 1 kilogram šećera, litra rakije (domaće)

Priprema:

Operite maline pod mlazom hladne vode. Prebacite ih na kuhjisku krpu i upotrebite papirni ubrus kako bi ih nežno osušili. Odaberite teglu sa poklopcem, veličine prilagođene količini sastojaka. Ubacite maline sa šećerom i prelijte domaćom rakijom. Teglu dobro zatvorite i odložite na hladno, suvo mjesto (možda je najbolje da bude u mraku) narednih 60 dana. Posudu protresite nekoliko puta dnevno. Po završetku perioda „odmaranja“ procijedite mješavinu kroz sito sa finom mrežicom. Uz pomoć kašike dobro stisnite maline kako bi ostale u situ i oslobodila se svaka kap. Uz pomoć lijevka sipajte malinovac u boce i dobro ih zatvorite. Ostavite ih ponovo da odstoje 30 dana. Nakon tog vremena piće je spremno za posluženje.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Domaći liker od maline PREMIUM 750ml“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *