Džem aronija80% borovnica20% Brskovski 400g PREMIUM

3.70

Опис

Džem aronija80% borovnica20% Brskovski 400g PREMIUM

Džem je proizvod dobijen ukuvavanjem svježih, smrznutih ili polupreradjenih hemijski konzervisanih plodova uz dodatak šećera, pektina i kiselina. Karakteristika ovog proizvoda je što sadrži cijele ili komade plodova u ujednačeno želiranoj masi, bez izdvajanja tečnog dijela. Za proizvodnju džema naročito su pogodne koštičave vrste voća (šljiva, višnja, trešnja, kajsija i breskva), ali se kvalitetan džem može dobiti i od jagodičastih vrsta voća (malina, jagoda, ribizla). Na našim područjima stasavaju najkvalitetnije sorte voća od kojih se pravi najkvalitetniji džem, koji se plasira širom crne Gore, i predstavlja veoma zdravu i ukusnu namirnicu.

Aronija je takođe poznata i kao “crna aronija” i mnogi je smatraju najzdravijim voćem na svijetu, budući da pruža više zdravstvenih koristi nego bilo koja druga super-namirnica. Ovo super-voće potiče iz Severne Amerike, ali se danas uzgaja i ceni širom sveta.

Aronija ima malo kalorija i masti. 100 g svježih bobica aronije nosi oko 50 kalorija. Ipak, one su jedan od najbogatijih izvora antioksidantnih flavonoida antocijanina među žbunastim bobicama. Takođe, aronija sadrži impresivan nivo minerala i vitamina. Osim toga, kora ovog bobičastog voća je takođe dobar izvor dijetetskih vlakana.

Džem aronija80% borovnica20% Brskovski 400g PREMIUM

Ovo bobičasto voće je takođe dobar izvor mnogih antioksidantnih vitamina, poput vitamina C, vitamina A, vitamina E, beta-karotena i folata; i mineralima kao što su: kalijum, gvožđe, mangan. 100 g svježe aronije sadrži oko 35% dnevno preporučenog unosa za vitamin C.

Aronija kao lijek ima niz prednosti, pre svega, zahvaljujući svom antioksidativnom, protiv-upalnom i antibakterijskom dejstvu. Poznata kao ”super-namirnica”, aronija može da se koristi za poboljšanje opšteg zdravstvenog stanja i za sprječavanje rizika od nastanka mnogih bolesti.

Borovnica je listopadni žbun iz porodice Vresova (Ericaceae), prosječne visine od 20 – 50 cm. Raširena je u borovim, smrekovim i bukovim šumama. Cvjeta u maju i junu, a sazreva u avgustu, pa i u septembru. Plod je okrugla bobica, prečnika 5 – 10 mm, tamno plave boje, debele pokožice i kiselkasto-slatkog je ukusa. Sadrži organske kisjeline, mineralne materije, tanin i boje.

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Džem aronija80% borovnica20% Brskovski 400g PREMIUM“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *