Heljdovno Brašno Bistričko 1kg

6.90

Опис

Heljdovno Brašno Bistričko 1kg ako je mnogi smatraju žitaricom, heljda to nije. Ona je jednogodišnja zeljasta biljka koja vodi porijeklo sa prostora Azije, a odavno se odomaćila i na našim predjelima širom sjevernog regiona Crne Gore.  Izuzetnog je nutririvnog sastava, bez glutena, sa visokim sadržajem proteina, mineral, magnezijum i bakra kao i B vitamina. Čini jedan od najboljih izbora kad je u pitanju spremanje domaćih recepata i specijaliteta .  Heljda ili crna pšenica dolazi sa sevjeroistoka Azije a našla je svoje mjesto i kod nas, na sjeveru Crne Gore. Uzgaja na visokim područjima i padinama, ne gubeći na taj način svoja izvorna svojstva i organski epitet. Po svojoj prirodi ovo brašno ne sadrži gluten, nije mnogo kalorično i veoma se brzo i lako vari.

Heljdovno Brašno Bistričko 1kg je puno vitamina B kompleksa pospješuju memoriju o čemu svjedoči činjenica da heljdu nazivaju hranom studenata.Integralno heljdovno brašno je bogato rastvorljivim vlaknima, koji redukuje loš holestelor u krvi. Odličan saveznik u redukcionim dijetama i čuvar vitke linije. Vitamin P iz heljde pomaže u regulisanju visokog krvnog pritiska. Oligoelementi kao što su magnezijum, gvoždje ,cink i kalcijum daju energiju kako tijelu, tako i umu.

Uticaj na zdravlje Heljdovno Brašno Bistričko 1kg

Lako se vrlLo kasno, tek u drugoj polovini 20. vijeka počelo sa istraživanjem uticaja heljde na organizam. Danas su otkrivena brojna pozitivna dejstva konzumiranja heljde na zdravlje ljudi. Smanjuje rizik od srčanih bolesti Najveći kvalitet heljde, sa najvećim pozitivnim dejstvom na zdravlje, je upravo visok nivo antioksidanata koji ona sadrži.

Uloga antioksidanata u telu je eliminisanje slobodnih radikala koji se smatraju jednim od glavnih uzroka za nastanak kancera i srčanih oboljenja.Takođe, istraživanja su pokazala da rutin, poznatiji kao vitamin P, koji se nalazi u heljdi, smanjuje nivo lošeg (LDL) holesterola u krvi, a povećava nivo dobrog (HDL) holesterola.Na ovaj način sprečava se nastanak ugrušaka koji dovode do srčanog i moždanog udara, a smanjuje se i rizik od nastanka ostalih kardiovaskularnih bolesti.

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Heljdovno Brašno Bistričko 1kg“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *