Livadski čaj IVA – 50gr

3.70

Opis

Livadski čaj IVA – 50gr

TRAVA IVA (Teucrium montanum) u narodu poznata i kao dupčac ili gorsko smilje raste na krševitim mjestima, brdima i planinama, a prepoznaje se po malim okruglim i poleglim busenovima. Stabljike su pretežno uzdignute i djelimično drvenaste. Cvjetići privlačne bledožućkaste boje se javljaju od juna do septembra. 

Trava iva je izuzetno gorkog i oporog ukusa, jer sadrži obilje gorkih materija. U većim količinama ima tanin, metanol, petrolejski eter, hloroform, etilni acetat. Zbog specifičnih sastojaka je i u zvaničnoj medicini preporučuju za jačanje imuniteta. Pokazala se i kao odličan lijek protiv stresa, a gorke materije pomažu kod nadimanja i drugih bolesti želuca i crijeva. Djelotvorna je i kod bolesti usta i grla, raznih infekcija, gljivica i afti.

Čaj od ive leči grčeve i čisti krv. Blagotvorno djeluje kod svih vrsta groznica, ali i dijabetesa, jača organizam, pomaže kod upale pluća, normalizuje rad jetre, poboljšava varenje i apetit. Čaj od ive pije se nezaslađen i uvijek prije jela. Planinski je čaj.

Proizvođač:Joksimović Stanojka – Cana

Način čuvanja: u papirnoj kesi na temperature +8 stepeni.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Livadski čaj IVA – 50gr“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *