Livadski čaj LIPA – 50gr

3.70

Opis

Livadski čaj LIPA – 50gr

Livadski čaj lipa doseže visinu od 25 do 30 m, a starost od nekoliko stotina godina. Listovi dvoredi sa dugom peteljkom, većinom srcasto i po obodu testerasto. Cvjetovi lipe su mali, hermafroditni, aktinomorfni, petočlani zelenkastožute boje, prijatnog mirisa u štitovima sa zajedničkim priperkom cvasti do pola sraslim sa drškom. Entomofilne, medonosne i anemohorne vrste. Cvjetanje u junu traje 2 do 3 nedjelje, a nekad se desi da prođe i za 5 do 6 dana.

Dokazana ljekovita svojstva su: snižava krvni pritisak, izuzetno dobar za ublažavanje bolova pri mokrenju, pospješuje izbacivanje znoja i mokraće, pomaže kod anemije, čisti krv i bubrege. Čaj je izuzetno dobar za prehlade, kod gripe i kod bolesti disajnih organa,opekotine, pospješuje stolicu, liječi od hroničnog kašlja, protiv grčeva, za umirenje (opušta napete živce i daje dobar san, odstranjuje bore i pjege s kože lica, spriječava upalu pluća, pomaže kod peska u bubregu, pospešuje varenje.

Kašičicu biljke prelijte s 0,2 l vrele vode. Poklopite i pustite da odstoji 5 do 10 minuta. Procijedite i pijte svježe pripremljeni čaj.

Proizvođač: Joksimović Stanojka – Cana

Način čuvanja: u papirnoj kesi na temperature +8 stepeni.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Livadski čaj LIPA – 50gr“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *