Med Čarobnjak za bronhije- propolis-menta anis 500gr

8.90

Опис

Med Čarobnjak za bronhije- propolis-menta anis 500gr

Med za bronhije, moćna kombinacija ljekovitih sastojaka koja blagotvorno djeluje na disajne puteve, štiti i liječi bronhije. Domaći med  iz Crne Gore je sladak i gust sok koji pčele stvaraju od cvijetnog nektara koji skupljaju na cvjetovima raznih biljki. Med je i najsavršeniji proizvod prirode, u njemu se nalaze gotovo svi sastojci koji su potrebni za ljudski organizam.. U medu se nalaze minerali, aminokiseline, visoko vrijedne organske kiseline kao što su mravlja, jabučna, limunska, octena, jantarna kiselina, pigmenti. Razni derivati hlorofila, vosak, inulin te elementi kompleksa vitamina B. Naša Crna Gora je bogata nepreglednim pašnajcima na koje izlaze pčele, i vraćajući se u svoje košnice i daju najkvalitetniji med, koji je dokazani lijek za mnoge zdravstvene tegobe. Naši domaći proizvođači staraju se da količina i kvalitet meda budu na zavidnom nivou, a mi se trudimo da njihov mede stigne do vas.

Med Čarobnjak za bronhije- propolis-menta anis 500gr

Propolis je najdragocjeniji pčelinji proizvod koji se smatra jednim od onih „mudrih lijekova prirode“. Preparati sa propolisom predstavljaju prvu liniju odbrane u borbi protiv svih vrsta mikroorganizama, bakterija, virusa, gljivica i parazita. Propolis jača odbrambenu sposobnost organizma i imunitet. Antioksidativno dejstvo propolisa omogućava vezivanje slobodnih radikala u organizmu i na taj način se usporava proces starenja ćelija. Kod nane su ljekoviti cvjetovi, lišće i stablo, znači cijela biljka, s tim što se tokom ljeta beru samo listovi i to sa vrha biljke, a u cvatu cijela biljka. Ljeto je pravo vijreme za branje nane i ako naiđete na polje divlje nane ispoštujte pravilo da se bere, maksimum jedna petina roda, dakle nemojte da ogolite prirodu.

U listu ima ugljenih hidrata (8%), proteina (4,8%). Biljka mente sadrži: etarska ulja, tanin, holin, pektin, skrob, gorke materije, tryptophan, mentol, menton, isomenton, metil acetat, mentofuran, trans-karveol. Terpinen, limonene, pulegon, cineol, kariofilen i dr. Esencijalo ulje anisa sadrži između 80% i 90% anetola, supstance koja olakšava disanje i podstiče izbacivanje sluzi iz pluća. Anis je zato veoma efikasan i prijatan lijek za kašalj, bronhitis i astmu. Med sa esencijalnim uljem anisa preporučuje se djeci jer je ukusan i djeca ga rado piju.

Livadski, poliforni, vrcani med iz Crne Gore. Registar VUCG rješenjem 060-323/15-0306-20/2. Originalna ambalaža. Kristalizacija je prirodno svojstvo meda. Dekristalizacija se vrši na temperature do 45 C. Čuvati na sobnoj temperaturi. Proizvedeno avgust 2023. godine

Najbolje upotrijebiti do kraja 2025. godine

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Med Čarobnjak za bronhije- propolis-menta anis 500gr“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *