Mladi sir kravlji – Planinski 500gr

3.99

Опис

Mladi sir kravlji – Planinski 500gr

Mladi sir kravlji – Planinski 500gr – dobijen tradicionalnim načinom proizvodnje od domaćeg kravljeg mlijeka, mekane konzistencije i blagog ukusa, jedan je od najvažnijih prehrambenih namirnica u Crnoj Gori. Tradicionalni način proizvodnje, prenošen generacijama, u izuzetno organskim uslovima, čuva njegov poseban ukus i kvalitet. Jedan od najboljih proizvoda koji nudi sjever Crne Gore, spravljen vrijednim rukama domaćih proizvođača, koji prodajom svojih proizvoda omogućavaju sebe ostanak na imanjima I opstanak na tržištu.

Mladi sir je što bi se reklo “zaštitni znak” sjevera Crne Gore. Mladi kravlji planinski sir prave naše domaćice, na imanjima širom sjevera, poštujući tradicionalne metode koje su koristile još naše bake. Prave ga ne samo od kravljeg mlijeka već i od duše i tradicije! Naš mladi kravlji sir sadrži minimum 25% mliječne masti. Proizvodi se na gazdinstvima na sjeveru države. Dobija se kad mlijeko sa koga skinemo kajmak podsirimo, sjutradan isječemo, i stavimo u surutku. Ovaj sir nema nikakvih dodataka sem mlijeka, maje za podsiravanje i kuhinjske soli. Čisto mlijeko, nema konzervansa, nedozvoljenih dodataka, tako reći E free.

Mladi sir kravlji – Planinski 500gr

Da li ste znali da se ukus mladog sira se mijenja tokom godine? Naš domaći kravlji sir je blagog ukusa, blago slan, ljeti malo više zbog toplote, zimi je manje slan. Mladi sir sadrži dosta proteina, čak 28 g ili 56 % od preporučenih dnevnih vrijednosti. Ugljenih hidrata ima 6.1 g (2 %), a šećera 6.1 g. Hranljivih vlakana i skroba nema. Ukupnih masnoća u mladom siru ima 2.3 g (4 %), od čega je 1.5 g zasićenih masti (7 %), 0.7 g mononezasićenih masti, a 0.1 g polinezasićenih masti.Omega-3 masnih kisjelina ima 20.3 mg, a Omega-6 masnih kisjelina 49.7 mg.

Mladi sir je jedna vrsta sira koja zaista blagotvorno djeluje na ljudski organizam. Mladi sir je svjež, mekan sir koji se pravi od obranog mlijeka.

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Mladi sir kravlji – Planinski 500gr“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *