Mljeveno teleće meso – Čobansko 500gr

6.90

Категорије: , , ,

Опис

Mljeveno teleće meso – Čobansko 500gr

Fino usitnjeno domaće teleće meso idealna namirnica svake porodice za pripremu tradicionalnih jela. Budući da je bogata proteinima a sa druge strane ima vrlo malo masti. Pa se zato i najlakše apsorbuje u organizmu. Nastaje od teladi starosti od 8-10 mjeseci, vrlo mekana i blagog i prijatnog ukusa. Kad na to dodamo da su u pitanju telad držana u domaćim uslovima. Hranjena prirodnim nutritijentima, vrhunski užitak i kvalitet je zagarantovan. Izdvajamo najbolje sa sjevera Crne Gore, za vaš užitak.

Meki odrezak telećeg mesa, sa blagom aromom i vrlo pogodan za termičku obradu. Potiče od domaćih goveda napasanim u divljim i zdravim predjelima Crne Gore. Koji su uhranjeni najkvalitetnijim travnim nutritijentima, što daje garantovan kvalitet po pitanju ukusa i zdravlja. Mljevena teletina lako se obrađuje i oblikuje, savršeno se nadopunjuje brojnim začinima, a mogućnosti pripremanja jela od mljevenog mesa su raznolike. Ne treba zanemariti ni činjenicu da su jela iz mljevenog mesa praktična, finansijski dostupna i ekonomična. Sve je to uslovilo da je specijaliteta koji se oslanjaju na ovu namirnicu, jako puno i da se brojne svjetske kuhinje baziraju na pripremi jela od mljevenog mesa.

Mljeveno teleće meso – Čobansko 500gr

Pod izrazom “mljeveno meso” usprkos gore navedenim vrstama, najčešće se podrazumijeva mješavina junetine i svinjetine najčešće u odnosu 1:1, a onda zavisno i o ličnim preferencama u korist jednoga ili drugoga mesa. Zbog kvaliteta mesa sve češće se za pripremu jela od mljevenog mesa koristi samo mljevena teletina. Već prema izgledu mljevenog mesa može se odrediti odnos pojedine vrste mesa. Tako svijetla boja govori o većem udjelu svinjetine, a izrazitija crvena boja o više junetine. U pravilu mljeveno meso ne bi smjelo sadržavati više od 30% masnoće.  Mljeveno meso se s obzirom na grubost mljevenja tj. veličinu rupa na mašini za mljevenje mesa, može podijeliti u tri grupe: sitno mljeveno: meso koje je najpogodnije za konzumaciju u sirovom stanju, npr tatarski biftek.

Srednje grubo: mljeveno kakvo se koristi za lasagne, umake od mljevenog mesa, punjene paprike i ćevapčiće. Grubo mljeveno: meso koje koristite u izradi salama i kobasica.

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Mljeveno teleće meso – Čobansko 500gr“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *