Organski sok od aronije – Brskovski 1L

6.90

Opis

Organski sok od aronije – Brskovski 1L

Organski sok od aronije – Brskovski 1L, pravi eliksir zdravlja kojim svakako trebate počastiti svoj organizam s obzirom na brojna blagotvorna svojstva koja aronija ima. Aronija koja se uzgaja u sjevernom dijelu Crne Gore, na poljima izmaknutim od svakog štetnog uticaja civilizacije. Pored svog uobičajenog nemjerljivog značaja za zdravlje, ovim još vise dobija na polju korisnosti po zdravlje I imumološki system. Spada u zdrav, domaći proizvod iz Crne Gore. Sa sjevernih područja, koji uzgajaju naši crnogorski proizvođači, trudeći se da svojim organskim načinom proizvodnje doprinesu zdravlju svojih sugrađana.

Aronija je takođe poznata i kao „crna aronija“ i mnogi je smatraju najzdravijim voćem na svijetu, budući da pruža više zdravstvenih koristi nego bilo koja druga super-namirnica. Ovo super-voće potiče iz Sjeverne Amerike, ali se danas uzgaja i ceni širom svijeta. Sok od aronije Sok od aronije je možda i najpopularniji način konzumiranja ove čudotvorne voćke, budući da je veoma ljekovit. Sok od aronije možete da kupite, ali možete i sami da ga napravite.

Da napravite hladno cijeđeni sok od aronije, koji se čuva maksimum 24 h i treba ga popiti u toku istog dana kada je i napravljen. Možete da odmrznete 1 kg zamrznute aronije, i da zatim bobice provučete kroz mašinu za mljevenje mesa ili da ih dobro procijedite – kako biste izvukli čist sok od aronije, koji je veoma ljekovit.

Organski sok od aronije – Brskovski 1L

Navedena varijanta pripreme soka je svakako zdravija, međutim, možete da napravite i sirup od aronije, koji se potom pije kao sok od aronije, budući da se razblažuje sa vodom. Postoji: crnoplodna aronija (lat. Aronia melanocarpa) i crvenoplodna aronija (lat. Aronia arbutifolia). Aronija ima malo kalorija i masti. 100 g svježih bobica aronije nosi oko 50 kalorija. Ipak, one su jedan od najbogatijih izvora antioksidantnih flavonoida antocijanina među žbunastim bobicama. Takođe, aronija sadrži impresivan nivo minerala i vitamina. Osim toga, kora ovog bobičastog voća je takođe dobar izvor dijetetskih vlakana.

Crna aronija se sastoji od značajno visokih količina fenolnih flavonoida, pod nazivom antocijani. Ukupan sadržaj antocijanina je 1480 mg na 100 g svežih bobica aronije, a koncentracija proantocijanidina je 664 mg na 100 g. Naučne studije su pokazale da redovno konzumiranje bobica pruža potencijalne zdravstvene prednosti protiv raka, starenja i neuroloških oboljenja, upale, dijabetesa i bakterijskih infekcija. Aronija je takođe bogata antioksidantnim flavonoidima, kao što su karoten, lutein i zeaksantin. Ovo bobičasto voće je takođe dobar izvor mnogih antioksidantnih vitamina, poput vitamina C, vitamina A, vitamina E, beta-karotena i folata; i mineralima kao što su: kalijum, gvožđe, mangan. 100 g sveže aronije sadrži oko 35% dnevno preporučenog unosa za vitamin C. Možete uzgajati aroniju u vašem kućnom vrtu i uživati u svojim, svežim bobicama aronije.

Bobice će biti zrele krajem ljeta ili početkom jeseni. Tada možete odabrati bobice i jesti ih svježe sa grma, bilo sirove ili prerađene na mnogo različitih načina. Takođe, možete osušiti ili zamrznuti bobice aronije za kasniju upotrebu. vježa, sušena ili zamrznuta aronija može da se koristi na mnogo različitih načina.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Organski sok od aronije – Brskovski 1L“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *