Ramstek teleći svježi – Vasojevićki 500g

11.90

Категорије: , , ,

Опис

Ramstek teleći svježi – Vasojevićki 500g

Svježe organsko teleći ramstek najkvalitetnije meso iz vasojevićkog kraja ispuniće kulinarski san najiskusnijih kuvara.

Ramstek teleći svježi – Vasojevićki 500g predstavlja odrezak od goveđeg mesa. Steak kao opšte prihvaćen naziv nije dobro preveden ako ga koristimo da bi opisali biftek. Biftek kao stek se razlikuje od bifteka koji smo prethodno naveli. Možemo da navedemo tri stepena u pečenju steak-a. Da bi odredili koji je nivo u pitanju sastavite kažiprst i palac i drugom rukom dotaknite deo dlana u podnožju palca. Tako se proverava mekoća krvavog steka. Termini koje koristimo da bi ocenili stadijum pečenog steka su rare, medium i well done. Mnogi se slažu da je najbolja srednja varijanta. Takav komad mesa bude sočan i dovoljno pečen. Bude i crven unutra dok je površinski odlično isprečen. Ako se peče na grilu dobija se šara koja podseća na mrežu, a to je vizuleno simbol steak-a.

Tradicionalna hrana Crne Gore je imala snažan uticaj na našu istoriju, karakter naroda i na cjelokupnu kulturu. Mesni odrezak od domaće govedine posebnog kvaliteta i kategorije, predstavlja jedan od najukusnijuh djelova mesa. Domaći ramsterk sa sjevera idealan je za grilovanje ili sušenje, i vrlo rado viđen na domaćim trpezama širom Crne Gore. Zdravo, domaće kvalitetno sa sjevera. Crnogorci ga vole kao i bilo koju poslasticu, a turisti uvijek traže još. Prirodno okruženje, klimatski uslovi u regionu proizvodnje, duga tradicija i dobra reputacija ovog proizvoda, koja prevazilazi granice regiona. Uticaj geografskog okruženja, klime, ali i umijeća u primjeni posebne, vjekovima primijenjivane recepture u proizvodnji, zaslužni su što je domaći ramsterk sa sjevera cijenjena među potrošačima, posebno turistima koji posjećuju Crnu Goru. Ovaj odrezak spada u same klasike. Sječe se iz djela koji se zove slabina.

Ramstek teleći svježi – Vasojevićki 500g

RAMSTEK TELEĆI,Način čuvanja: čuvati na temperaturi do 7 stepeni,Rok trajanja: 7 dana,Deklaracija / sirovinski sastav: teleće meso I kategorije.

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Ramstek teleći svježi – Vasojevićki 500g“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *