Rebra suva juneća – Akovska 500gr

4.50

Опис

Rebra suva juneća – Akovska 500gr

Idealna za pripremanja tradicionalnih jela, pečenja, čorbi i brojnih specijaliteta. Rebra suva juneća visokog kvaliteta i autentičnog ukusa. Ovaj mesni proizvod dobija se sušenjem najkvalitetnije junetine, od domaće govedine, sa sjevera Crne Gore. Od domaćih goveda koje potiču  sa sjevera naše države. Odgajanih i hranjenih najzdravijom i organskom hranom, sa pitomih pašnjaka sjevernih planina. O kvalitetu i ukusu je suvišno pričati, jer sve gore navedeno predstavlja siguran garant da se radi o najkvalitetnijem mesnom proizvodu. Od naši domaćih crnogorskih proizvođača. Kada pomislite na pečenje ispod sača prva asocijacija su vam sigurno najsočniji komadi mesa koji se odvajaju od kosti i prosto tope. Druga asocijacija na riječ sač su restorani, jer većina misli da ne može da spremi sočno pečenje ispod sača u kućnim uslovima.

Mi smo u zemljanom posuđu u električnom šporetu pekli najrazličitije vrste mesa i njihovih djelova. Ali su nam se juneća rebra ispod sača izdvojila kao favorit. Osim odličnog ukusa razlog je i neverovatno jednostavna priprema. Rebra sama po sebi predstavljaju idealnu kombinaciju mesa i masnoće. Poznato je da kosti upotpunjuju ukus mesa i da je meso uz kost najslađe. Još jedan plus za rebra pravi gurmani vide u trenutku kada odlože svoj pribor, prstima dohvate kost i krenu da je čiste. Juneća rebra u rerni recept Kada budete kupovali rebra zamolite mesara da ih isiječe na manje kocke kako biste lakše baratali sa njima. Meso operite u hladnoj vodi, prosušite i začinite, a zatim ostavite da prenoći u frižideru ili ovo uradite bar par sati pre pečenja.

Rebra suva juneća – Akovska 500gr

Bijeli luk možete oljuštiti, ostaviti čenove u ljusci, ubaciti cijelu glavicu ili je presjeći na pola. Možda je najbolja varijanta čen u ljusci jer će ostati cio, vaše je samo da ga na kraju pronađete i iscijedite onaj divni krem. Šargarepe oljuštite i isijecite na polovine. Zemljanu posudu za pečenje bilo da imate sač ili pekač dobro podmažite. Mi koristimo mast, prije svega zbog ukusa, ali i iz razloga što je stabilnija na visokim temperaturama od ulja, samim tim i daleko zdravija. Juneće meso je svijetlocrvene do crvene boje. Juneće mršavo meso ima 119 kalorija. Sadrži: 20,9 g proteina, 3,94 g masti. Juneće srednje masno meso ima 184 kalorije. Sadrži: 18,8 g proteina, 12,09 g masti. Juneće masno meso ima 268 kalorija. Sadrži: 16,9 g proteina, 22,26 g masti. Rebra – imaju nešto više vezivnog i masnog tkiva i kostiju. Koriste za kuvanje supa i drugih jela.

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Rebra suva juneća – Akovska 500gr“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *