Senčovi ćevapi 500gr – PREMIUM

7.40

Opis

Senčovi ćevapi 500gr – PREMIUM

Najpoznatiji crnogorski ćevap sa ukusom koji se pamti i svojevrstan brend Bijelog Polja spravljen po jedinstvenoj recepturi.

Čuveni Senčovi ćevapi, iz Bijelog Polja, sa sjevera Crne Gore, godinama, I decenijama unazad, nose symbol prepoznatljivosti toga grada. Spremaju se na tradicionalni način, od najboljeg goveđeg domaćeg mesa sa sjevera Crne Gore. Koje se I danas gaji na organski tradicionalni način. Dajući ovom ćevapima sve najbolje ocjene u pogledu kvaliteta I ukusa. Meso koje se koristi za spravljanje ćevapa poptiče od najkvalitetnijih grla stoke iz Crne Gore, sa sjevera naše države. Uzgajanih na manjim posjedima od domaćih proizvođača, koji uzgoj vrše u organskim uslovima, starajući se da proizvodi koje plasiraju, budu zdravi, ukusni I kvalitetni.  Stoga svi bi morali da kupovinom domaćih proizvoda imamo svijest da na taj način podržavamo te iste proizvođače I omogućavamo im da ostanu na svom imanju.

Naš domaći, crnogorski Senčov ćevap, potiče od svježeg, domaćeg mesa, od goveda napasanih na crnogorskim proplancima, hranjenih na tradicionlni, organski način. Što ovoj namirnici daje izvanredan ukus I kvalitet. Ćevap koji je u Crnoj Gori, a i šire, postao prepoznatljiv brend kada je ova namirnica u pitanju. Spreman po dugo čuvanoj recepturi, odlikuje se nesvakidašnjom aromom, ukusom i konzistencijom. Ćevapčići ili ćevapi  su jelo napravljeno od mljevenog mesa, oblikovano u male valjke i ispečeno na roštilju. Najčešće se prave od miješanog junećeg (70%) i ovčijeg (30%) mesa. Javljaju se u svim krajevima Balkana, a posebno bivše Jugoslavije u kojima su vladali Turci. Vrste mesa se razlikuju od mjesta do mjesta, a često i od vjeroispovesti koja preovladava u nekom kraju. Mogu se naći i kao vrsta brze hrane u pogači i sa prilozima (najčešće luk i kajmak).

Senčovi ćevapi 500gr – PREMIUM

Do 20. vijeka nisu korišćene mašine za mljevenje mesa pa se ono sjeckalo na sitno na panju. Tvrdi se da je to još uvijek najbolji način usitnjavanja jer meso ostaje sočnije i ne može da zagori. Kada se uz dodavanje začina umijesi masa istiskuje se kroz lijeevak da dobije karakterističan oblik i stavlja na roštilj (skaru) koja je obično ložena ćumurom od bukovog ili hrastovog drveta.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Senčovi ćevapi 500gr – PREMIUM“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *