Slatki pelin čaj – 50gr

3.70

Opis

Slatki pelin čaj – 50gr (Artemisia annua) je biljka iz porodice Asteracea upotrijebljivana u kineskoj medicini već prije 2000 godina za snižavanje povišene tjelesne temperature, kod groznice i liječenje malarije. Novija istraživanja pokazuju izvrsne rezultate i učinkovitost kod najtežih oblika karcinoma.

Glavna aktivna komponenta slatkog pelina je artemisinin. Čisti organizam od kancerogenih stanica selektivno ih uništavajući. Treba naglasiti da artemisinin ima antibakterijsko, antigljivično i antivirusno djelovanje. Uništava širok spektar parazita koji žive u organizmu i može koristiti preventivno. Slatki pelin je jedna od rijetkih biljaka koja uništava odrasle parazite i njihova jajašca.

Artemisinin se u najnovijim znanstvenim istraživanjima pokazao izuzetno djelotvoran kod širokog spektra karcinoma. Dokazano je da stanice karcinoma nakupljaju povećanu količinu željeza. Artemisinin povećava svoje djelovanje u dodiru s povećanim dozama željeza. Kod stanica tumora stvara reakciju gdje se u kratkom roku uništavaju zloćudne stanice, dok zdrave ostaju netaknute. Ako se slatki pelin koristi sam, uzrokuje 28% smanjenje stanica raka grudi, ali u kombinaciji sa željezom, slatki pelin uspio je “izbrisati” rak gotovo u potpunosti.

Slatki pelin čaj – 50gr

Otkriveno je takođe da djelovanje artemisinina u kombinaciji sa sumpornim spojevima (DMSO, MSM) omogućava otvaranje membrana kancerogenih stanica te šireći ih omogućava absorpciju minerala, vitamina, proteina, kisika i artemisinina koji uništava takve stanice.

Stanice raka u sebi ujedno imaju i velik broj bakterija koje oslobađaju veliku količinu toksina. Artemisinin uništava ove bakterije i pomaže imunološkom sastavu i organizmu da se izbore za zdravlje bolesnika oboljelih od karcinoma. Artemisinin je jako učinkovit i kod malarije jer parazit malarije ne može živjeti u njegovoj prisutnosti. Parazit malarije ima veliku koncentraciju željeza i prilikom kontakta s artemisininom on izumire te se organizam čisti od njegovog prisustva, a ujedno se i sprječava dalje razmnožavanje ovog parazita.

Dodatne informacije

Težina 0.50 kg