Sudžuk – Akovski 500gr

7.80

Opis

Sudžuk – Akovski 500gr

Sudžuk proizveden od domaćeg goveđeg mesa sa autentičnom aromom. Delikates bjelopoljskog kraja. Domaći sudžuk iz Crne Gore je suva, pikantna kobasica koja se pravi uglavnom od goveđeg mesa. Mada postoji i onaj od jagnjetine i još nekih domaćih životinja. Sastojii se od mljevenog goveđeg mesa i različitih začina, kao što su: bijeli luk, kim, ruj, so i crvena paprika, koji se unose u kobasicu i suše nekoliko nedjelja. Tržište u Crnoj Gori posjeduje raznovrstan asortiman ovog prizvoda. Koji se uglavnom proizvodi od domaće i zdrave govedine, na stari, provjereni način, što sudžuku daje posebnu aromu i delikatan ukus.

Proizvod sačinjen od mesa visokog kvaliteta, sa veoma karakterističnom aromom sušene i blago dimljenog mesa. Kao i tradicionalnih crnogorskih začina. Sušen na svežem vazduhu i nježno dimljen na bukovom drvetu. Proizvodnja sudžuka počela je sječenjem mesa goveda, od slabinskog dijela, na komade veličine dlana, i dodate su nitratna (2,5 procenata) i domaća so (0,5 odsto). Usoljeno meso odležava u kadi deset dana na temperaturi od oko četiri stepena Celzijusova. A zatim se melje na granulaciju od oko 0,3 milimetra. U miješalici od 20 kilograma mesu se dodaju beli luk, crni biber, crvena mljevena paprika i soja. A zatim se taj nadev puni u prirodna juneća tanka creva na dužinu od 40 centimetara i oblikuje kao potkovica.

U klasičnoj pušnici sa otvorenim ložištem kobasica se prvog dana suši na dimu dobijenom od grana kleke koji daje žućkastu boju po površini, bez jake vatre. Dok sledeća četiri dimom od bukovog drveta. Na kraju, pola dana vrata pušnice su otvorena, da bi sudžuk ostao na promaji. Istraživači objašnjavaju da je kvalitet sudžuka veoma različit. Što pokazuju i ovi rezultati.

Sudžuk – Akovski 500gr

GOVEĐI SUDŽUK – fermentisana suva kobasica,Način čuvanja: čuvati na temperaturi do 10 stepeni,Rok trajanja: 180 dana / 6 mjeseci

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Sudžuk – Akovski 500gr“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *