Teleća plećka BK – Vasojevićka 500gr

7.90

Категорије: , , ,

Опис

Teleća plećka BK – Vasojevićka 500gr

Domaća teleća plećka BK – Vasojevićka 500gr proizvod koji vas neće iznevjeriti i koji će ukrasiti najzatjevnije trpeze. Još jedan u nizu telećih delikatesa, koji se odvaja od slabinskog dijela, koji je aktivan u toku života, pa se dobija malo gušća i jača konzistencija mesa, za one koji to tako vole. Idealna za pečenje i grilovanje, sa obiljem aromatičnih sokova koje ispušta u toku pečenja. Posebno važna činjenica je to što se telada uzgajaju u domaćim, tradicionalnim uslovima, hranjena najzdravijim nutritijentima organskog porijekla koje nudi naša Crna Gora, što joj daje poseban epitet u pogledu ukusa i zdravlja.

Teleća plećka BK – Vasojevićka 500gr je sama po sebi, vrhunski specijalitet i uvek pravi izbor za svečane prilike. Plećke su masnije, ali i žilavije nego meso sa buta jer je u njima mnogo vezivnog tkiva. To je glavni razlog što je meso plećke jeftinije od drugih delova. Prva asocijacija je spektakl ukusa iz rerne. Ovaj komad mesa se dobro slaže sa većinom tradicionalnih i modernih začina i povrća. Teleća plećka dolazi sa i bez kostiju u zavisnosti od želja pojedinaca i njihovih potreba.

Teleća plećka BK – Vasojevićka 500gr

Rolovana teleća plećka – Priprema recepta : Meso operite, prosušite i obradite tako da dobijete veliku šniclu. So, rendanu koru limuna i limunov sok pomiješajte, i time premažite meso. Pobiberite ga, urolajte, spolja posolite i povežite kuhinjskim koncem. Očišćene cijele glavice luka nabodite na drvene štapiće i malo ispržite na ulju. Izvadite ih i na istom ulju propržite meso. U sredinu tepsije stavite pržene glavice luka, pa na njih stavite meso. Prelijte sa 1dl vode i pecite na 180 stepeni oko sat vremena. Tokom pečenja povremeno nalivajte vodom i saftom u kome se meso peče. Služite s lukom na štapićima. Procijedite saft od pečenja, prokuvajte i služite uz meso kao sos. Sastojci2kg teleće plećke bez kosti, 1dl limunovog soka, 2 kašičice rendane kore limuna, so, mljeveni biber, 300g sitnijih glavica luka, 1dl ulja.

PLEĆKA,Način čuvanja: čuvati na temperaturi do 7 stepeni,Rok trajanja: 7 dana,Deklaracija / sirovinski sastav: teleće meso II kategorije

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Teleća plećka BK – Vasojevićka 500gr“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *