Teletina na seljački način – Vasojevićka 500gr

6.90

Opis

Teletina na seljački način – Vasojevićka 500gr

Ovaj izvrsni delikates potiče od domaće teletine uzgajane na sjeveru Crne Gore na tradicionalni način čija je ishrana bazirana na zdravom i organskom konceptu. Stoga se ovaj proizvod odlikuje veoma visokim kvalitetom i ukusom.

Teletina je meso teladi od 3 nedjelje do 6 mjeseci. Većina teladi od kojih se dobija teletina su mesnih pasmina, dakle, nisu namijenjeni proizvodnji mlijeka. Meso najboljeg kvaliteta dolazi od teladi starih 4-8 tjedana, koji su se hranili uglavnom mlijekom. Neke velike farme hrane telad hranom s malo gvožđa, čime se dobija optički privlačna, blijeda boja mesa. Teletina pripada u crveno meso. Ima svijetlo ružičastu ili ružičastu, sjajnu boju i prepoznatljiv, blago kiselkast miris. Najbolji komadi mesa gotovo su bez masti. Teletina se priprema na različite načine: kao pržena, kuvana, na roštilju, punjena, kao gulaš.

Predlažemo vam ukusno jelo od teletine, koje se lako priprema i veoma je efektno. Nasecite na kockice otprilike 1 kg telećeg šola (skinite opnu sa mišića, ako je ima). Upržite ga u maslinovom ulju sa svih strana. Kada dobije prijatnu zlatnu boju, prelijte ga čašom vode. U meso dodajte i 2 lovorova lista. Ostavite da voda ispari i ponovo dolijte (ukupno 3 puta). Za to vreme nasijecite veliku glavicu luka na sitno i šargarepu na kockice. Kada meso bude skoro gotovo i počne da se kida viljuškom, dodajte i povrće.

Teletina na seljački način – Vasojevićka 500gr

Do tada bi voda trebalo da ispari i da meso bude samo na masnoći. U povrće i meso dodajte dimljenu alevu papriku i biber. Upržite sve i dodajte još čašu vode, šaku crnog suvog grožđa i kašiku paradajz pirea. Posolite himalajskom solju. Ostavite jelo da se zgusne. Možete ga poslužiti uz prilog od pirinča ili uz krompir pire. Teleće meso – šol, šargarepa – 1 komada, crni luk – 1 glavica, velika, lovorov list – 2 komada, dimljena aleva paprika – 1 kašičica, biber, so, paradajz pire – 1 kašika, maslinovo ulje – 2 kašike

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Teletina na seljački način – Vasojevićka 500gr“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *