Virak čaj – 50gr

3.70

Нема на залихама

Опис

Virak čaj – 50gr gospin plašt – Alchemilla vulgaris (L.) Kao čaj koristi se cio ili usitnjen, osušen, vršni dio biljke u cvijetu – Alchemillae herba. Tokom sakupljanja treba obratiti pažnju da se uzima što manje primjesa, okolne trave i sl. Nakon sakupljanja i sušenja obavezno je prečišćavanje, da bi se uklonile neželjene nečistoće.

HEMIJSKI SASTAV: sadrži 6-8% tanina, flavonoide.

Virak čaj – 50gr

DJELOVANJE I UPOTREBA: Deluje kao adstringens. Koristi se uglavnom u narodnoj medicini protiv blagih, nespecifičnih proliva, kao i kod nekih ginekoloških poremećaja (menoragija). Čest sastojak tzv. ženskih čajeva. Koristi se i kao sredstvo za izbacivanje viška tečnosti, kao sredstvo za jačanje srca,  za njegovanje rana – kod groznice zbog zapaljenja rane, kod zagnojenih rana. Čaj od virka se preporučuje i kao odlično sredstvo za prestanak krvarenja posle vađenja zuba. Virak takođe pomaže kod malaksalosti i bolova u mišićima, kao i kod malokrvnosti. Preporučuje se za zarastanje rana nakon porođaja, kod opuštenosti trbušnih mišića kod žena ili u slučaju sklonosti ka spontanom pobačaju, za “učvršćivanje”‘ ploda, i za jačanje materičnih ligamenata.

Copyright: Institut za proučavanje lekovitog bilja “Dr Josif Pančić” i Regionalna razvojna agencija Zlatibor

Svježi i zdravi domaći poljoprivredni proizvodi sa sjevera ! Vašom narudžbom preko portala sjever.me kupujete domaće proizvode, tako podržavate i jačate mala poljoprivredna gazdinstva i ekonomiju Crne Gore! Sjever.me je domaća web plaftorma kreirana u okviru istoimenog projekta koji sprovodi Sjever.me d.o.o.

Додатне информације

Тежина 0.50 кг