Biftek juneći svježi – Vasojevićki od 1kg

28.90

Категорије: , , ,

Опис

Biftek juneći svježi – Vasojevićki od 1kg

Količine bifteka su ograničene na nedeljnoj bazi. S’ obzirom da se juneći biftek prodaje kao jedinstveni komad mesa, njegova gramaža varira između 1kg i 3kg. Samim tim u Vašoj isporuci dobijate 1 komad bifteka, a njegovu gramažu možemo znati 2 dana prije isporuke. Ukoliko je biftek iznad 1kg što i jeste u većini slučajeva cijena bifteka se uvećava proporcionalno gramaži. Biftek ili goveđi file je meso savršenog nutritivnog sastava sa niskom kalorijskom vrednošću, te je veoma cenjeno među kulinarskim šefovima. Upravo zbog toga, svaki bolji restoran u svetu na svom meniju ima neki od prelepih specijaliteta napravljenih od bifteka.

Biftek juneći svježi – Vasojevićki od 1kg

Biftek je osetljivi komad mesa, koji zahteva iskustvo u kuvanju, jer će u suprotnom i sitna greška pokvariti njegov čarobni ukus.Takođe, biftek je meso koje možete spremiti na bezbroj načina – počev od Blue Rare koji je nepečen, preko medium varijante, pa do very Well Done koji je potpuno hrskav.

Priprema dobrog bifteka je jednostavnija nego što na prvi pogled može da se čini. Počnite od dobrog komada mesa odrezanog na debljinu od četiri centimetra. Nikad nemojte odrezak direktno iz frižidera stavljati na vatru. Mora neko vreme da odstoji kako bi mu se temperatura izjednačila sa sobnom. Odrezak posolite sa svake strane. Jedan od mitova je da meso ne treba soliti, kako ne bi izgubilo na sočnosti. Istina, so će izvući nešto vlage, ali će mnogo uticati na poboljšanje i pojačanje ukusa. Idealno bi bilo meso posoliti dan ranije i ostaviti ga u frižideru da so duboko prodre u strukturu mesa. Odrezak pecite ili na dobro zagrejanoj površini, električnom roštilju ili na debelom metalnom tiganju, s minimalnom količinom ulja.

Za srednje pečen biftek sledite formulu dva puta po dva minuta pečenja na svakoj strani, od ukupno 8 minuta. Naravno dužina pripreme može da varira od mnogo faktora. Važno je strogo slediti ova uputstva i nikako ne smete češće okretati meso, niti ga previše “mrcvariti” tokom pečenja. Meso ne smete okretati na isto mesto, već uvijek na sledeće slobodno mesto na površini za prečenje, jer je toplije. To jasno znači da površina za pečenje ne sme da bude prenatrpana odrescima. U suprotnom meso puštajući sokove hladi površinu i nemoguće je naći slobodno vruće mesto za okretanje.

BIFTEK JUNEĆI,,Način čuvanja: čuvati na temperaturi do 7 stepeni,Rok trajanja: 7 dana,Deklaracija / sirovinski sastav: teleće meso I kategorije.