Domaća pršuta sa bijelim lukom u komadu 500gr

11.60

Опис

Pršuta goveđa prva klasa – Planinska od 500gr

S obzirom na to da se ovaj artikal pakuje u komadu, zbog nemogućnosti da se precizno izreže tačna gramaža od 500g, moguće su varijacije u obračunu cijene, tj uvećanje ili umanjenje cijene u zavisnosti od gramaže. Naprimjer, ukoliko poručite 1 komad pršute, a prilikom isporuke dobijete artikal težine 600g, na redovnu cijenu će biti obračunat iznos doplate za dodatnih 100g.

Goveđa pršuta idealna za vaša predjela i slavljeničke trpeze brižljivo sušena u kontrolisanim uslovima na karatkerističnom ogrjevu. Jedna od najukusnijh i najtraženijih namirnica na našim prostorima. Proizvedena od domaće govedine, koja se drže i hrane u najkvalitetnijim uslovima, na domaćim pašnjacima i livadama Crne Gore, dajući na taj način ovom proizvodu posebnu notu u pogledu ukusa i zdravlja. Crnogorska goveđa pršuta je suvomesnati proizvod od goveđeg mesa ekstra, prve i druge kategorije, soljen i dimljen na bukovom (Fagus sp.) ili grabovom (Caprinus sp.) drvetu. Proizvodnja se odvija u sjevernom dijelu Crne Gore. Goveda su na ispaši najmanje ŗśŖ dana tokom kalendarske godine. Proizvedena tradicionalnom tehnologijom od krupnih mišića najkvalitetnijeg goveđeg mesa, garantuje uživanje u svakom zalogaju.

Goveđa pršuta predstavlja nezaobilazan proizvod u gastronomskoj ponudi naših krajeva. Karakteriše je prefinjen slani ukus sušenog i dimljenog visokokvalitetnog goveđeg mesa. Proizvedena tradicionalnom tehnologijom od krupnih mišića najkvalitetnijeg goveđeg mesa, garantuje uživanje u svakom zalogaju. Poznato je da govedina ima visoke nutritivne vrijednosti, sadrži esencijalne aminokisjeline, masti, minerale i vitamine. U poređenju sa drugim vrstama mesa govedina ima nižu kalorijsku vrednost, kao i malo masti. Pored cinka i selena, ima visok sadržaj proteina zbog čega se preporučuje sportistima i svima koji vode računa o ishrani. Bez dobre pršute se ne može zamisliti predjelo, i to u kombinaciji sa: projom, kajmakom, sirom i rakijom. Takođe, poželjna je za kombinovanje sa drugim namirnicama u svežem ili termički obrađenom obliku.

Pršuta goveđa prva klasa – Planinska 500gr

Veoma poznate su kombinacije: pršuta i dinje; piletina sa mocarelom, paradajzom i pršutom; pasta sa pršutom i pečurkama; razne pice na koje se dodaje pršuta… Pršuta sa vinom prava je kombinacija za sve ljude koji vole ukusne zalogaje. Preporučuje se konzumiranje pršute sa bijelim vinom sa povišenim kisjelinama, srednjeg do punog tijela uz dodatak slatke, sveže dinje ili sa odgovarajućim crvenim vinom srednje ili snažnije strukture dobro polimerizovanih tanina koje bi istaklo slan, mesnati ukus pršute. Jela sa tjesteninom dobijaju novu dimenziju uz dodatak dobre goveđe pršute. Domaći kolači – Princes krofne 300g. Kolač je uglavnom vrsta peciva.

 

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Domaća pršuta sa bijelim lukom u komadu 500gr“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *