Domaća rakija Šljiva 1l Brdovača PREMIUM

20.90

Опис

Domaća rakija Šljiva 1l Brdovača PREMIUM

Rakija je naše nacionalno piće, i ponos svakog uzornog domaćina. Naša rakija odlikuje se visokom ocjenom u pogledu kvaliteta, proizvedena od najkvalitetnijih voćki sa  voćnjaka Crne Gore, koje su gajene na organski način i koji čine nezaobolazan činilac da bi rakija bila na datom nivou.

Možemo slobodno reći da domaća rakija od ploda šljive predstavlja najtraženiji alkoholni proizvod na našem području. Odlikuje se mekim mirisom i ukusom, i predstavlja pravi užitak za njene sladokusce. Idealan izbor uz lijepe i masnije zakuske. Pečena vrijednim rukama crnogorskih proizvođača.

Vrijeme je pečenja rakije, a to, složićete se, nije samo posao. To je događaj, koji okupi sve ljubitelje ovog tradicionalnog pića, komšije, prijatelje, užu i širu porodicu. Ali, da bi uživali u pravoj rakiji, treba je znati dobro ispeći.

Domaća rakija Šljiva 1l Brdovača PREMIUM

Zato destilaciju (pečenje) rakije treba obaviti u pravo vrijkeme. Prerana destilacija koma uzrokovaće to da ćete dobiti manje rakije i to zbog nepotpuno prevrelog šećera u plodovima. S druge strane, prekasnom destilacijom koma uz znatan gubitak alkohola – može se dogoditi da se pokvari cijeli sadržaj, svojim lošim sastojcima, kao što su kisjelina i plesan. Ako nemate mogućnost da blagovremeno pečete kom, a to je najkasnije 2-3 nedjelje posle završnog vrenja, konzervirajte ga, da bi duže vrijeme ostao kvalitetan. U tu svrhu se pokriva najlonskom folijom preko koje se nabaca tanji sloj pijeska.

Šljiva  je drvo iz familije ruža ( Rosaceae ). Pod šljivom se najčešće podrazumijevaju sorte domaće šljive (Prunus domestica L.), koje su mnogobrojne. Većinu sorti čovek koristi u ishrani u vidu  voća , a poneke se koriste i zbog drveta.

Širom  Evrope  se od plodova ovog drveta spravlja alkoholni napitak  šljivovica . Među Crnogorcima često je i nazivana samo šljiva ili šljivovica. Na našim područjima na sjeveru Crne Gore, smatra se crnogorskim nacionalnim  pićem . Od plodova šljive, pored pečenja rakije,  prave se marmelade  i  džemovi .

 

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Domaća rakija Šljiva 1l Brdovača PREMIUM“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *