Džem od drenjina -Bršljanski 800gr – PREMIUM

7.90

9 на залихама

Опис

Džem od drenjina -Bršljanski 800gr – PREMIUM

Džem je proizvod dobijen ukuvavanjem svježih, smrznutih ili polupreradjenih hemijski konzervisanih plodova uz dodatak šećera, pektina i kiselina. Karakteristika ovog proizvoda je što sadrži cijele ili komade plodova u ujednačeno želiranoj masi, bez izdvajanja tečnog dijela. Za proizvodnju džema naročito su pogodne koštičave vrste voća (šljiva, višnja, trešnja, kajsija i breskva), ali se kvalitetan džem može dobiti i od jagodičastih vrsta voća (malina, jagoda, ribizla). Na našim područjima stasavaju najkvalitetnije sorte voća od kojih se pravi najkvalitetniji džem, koji se plasira širom Crne Gore, i predstavlja veoma zdravu i ukusnu namirnicu. Drenjine su veoma zdravo I kod nas vrlo rasprostranjeno voće od kojeg se prave vrlo ukusni sokovi, sirupi, džemovi, marmalade, akoristi se I kao sastojak za razne ljekovite meleme.

Dren je listopadni grm ili manje drvo koje može da naraste do osam metara. Krošnja je gusta i zaobljena, a listovi su ovalni s izvučenim vrhovima. Cveta tokom februara i marta, sazreva do oktobra. Plodovi su tamnocrvene boje, dužine 14 do 16 mm, a u sredini ploda je košpica.
U lekovite svrhe možete koristiti gotovo sve delove drena – koru, list, cvet, plod. Plodovi se beru čim počnu da dobijaju crvenu boju i suše se na toplom mestu.
Drenjine sadrže veliku količinu prirodnog šećera, organske kiseline, pektin, tanine i izuzetno mnogo vitamina C dvostruko više nego u pomorandži.\

Džem od drenjina -Bršljanski 800gr – PREMIUM

Džem od drenjina sa naše platforme pravi se od najkvalitetnijih plodova ploda drenjine koji se ubiraju sa planinskih oboronaka širom sjevera Crne Gore. Spada u jednan od autentičnih crnogorskih domaćih proizvoda, koji se spravlja od plodova drena iz netaknutih područja sjevera Crne Gore. Spremaju ga vrijedne ruke naši domaćica, starajući se da svaka tegla bude kvalitetna, ukusna I jedna nova priča za sebe.

Ekstra dem od drenjina. Pasterizovan. Bez aditiva. Sastojci: kaša od drenjina (48 %), šećer. Proizvedeno od 48 g.,voća-drenjina na 100 g. gotovog proizvoda. Ukupni šećeri 60 g na.,100 g gotovog proizvoda.,Neto,količina: 820 g ( 314 g).,Drenjina sa područja Nikšića.,Najbolje upotrijebiti do: 30.09.2020.,Uslovi čuvanja: Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mjestu.,Nakon otvaranja proizvod čuvati u frižideru.,Drenjina doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sistema, otpornosti organizma i poboljšava krvnu sliku.

Nutritivna vrijednost U 100 g

Mastis <0,1g

Od kojih zasićene masne kisjeline <0,1g

Ugljeni hidrati 58 g

Od kojih šećeri 57,5

Proteini <0,1

so <0,01

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Džem od drenjina -Bršljanski 800gr – PREMIUM“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *