Pršuta sa bijelim lukom narezana – 300gr

7.10

Опис

Pršuta sa bijelim lukom, narezana – 300gr

Jedna od najukusnijh i najtraženijih namirnica na našim prostorima – domaća pršuta sa bijelim lukom narezana – 300gr. Proizvedena od domaće govedine, koja se drže i hrane u najkvalitetnijim uslovima. Na domaćim pašnjacima i livadama Crne Gore. Na taj način ovom proizvodu posebnu notu u pogledu ukusa i zdravlja.

Domaćinsku trpezu na farmi ili u bilo kom seoskom domaćinstvu najprije čini domaća pršuta sa sjevera glavno jelo od mesa – dimljenog ili pečenog. Zatim, tu su varijacije na temu domaćih crnogorskih sireva, mladih i prezrelih, manje i više poznatih mliječnih delikatesa. Pa sve do predjela od pita i salata od svježeg povrća. Za stolom, domaćin časti svog gosta i kuvanim jelima, kao što su supe, čorbe i razne vrste podvaraka.

Kao i mnoge druge zemlje na Balkanu, i Crna Gora je svoju tradicionalnu hranu i svakodnevnu kuhinju bazirala na glavnom jelu od mesa, i skoro da nema čovjeka koji bi se toga odrekao. Meso i svi specijaliteti od njega održali su narod u teškim vremenima i u planinskim dijelovima naše zemlje. Neki tradicionalni specijaliteti u Crnoj gori postali su i opšteprihvaćeni, te se mogu pronaći i na menijima poznatih restorana.

Bijeli luk domaći iz Crne Gore sa crnogorskih njiva, nađubren i uzgajan organskim metodama, predstavlja jednu od glavnim namirnica zaduženih za zdravu ishranu. Zbog intenzivne arome i ukusa, bijeli luk se ne koristi kao povrće u užem smislu.

Razlog tome je to što pršuta sa bijelim lukom narezana – 300gr i pored sličnog načina obrade i vrste mesa koju u drugim državama na Balkanu koriste – crnogorski suhomesnati delikatesi-domaća pršuta sa sjevera. Koji imaju daleko veći kvalitet i puniji ukus, koji je prevazišao granice naše države. Crnogorska goveđa pršuta je suvomesnati proizvod od goveđeg mesa ekstra, prve i druge kategorije. Soljen i dimljen na bukovom ili grabovom drvetu. Proizvodnja se odvija u sjevernom dijelu Crne Gore.

GOVEĐA PRŠUTA,Način čuvanja: čuvati na temperaturi do 10 stepeni,Rok trajanja: 180 dana / 6 mjeseci,Deklaracija / sirovinski sastav: goveđe meso I kategorije, Na Nitrat 0,01%, so 3%, šećer 0,2%.

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Pršuta sa bijelim lukom narezana – 300gr“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *